top of page

Visueel essay - Tijdloosheid

Wanneer speelt tijd geen rol voor je gevoel?De momenten waarop tijd geen rol speelt vastgelegd in beeld. Ingespeeld op emotie van de mens.

Tijdloos: niet herkenbaar als horend bij een bepaalde periode wordt geassocieerd met optimale geluksmomenten. Als je extreem gelukkig of druk bent vergeet je de tijd nog wel eens. Dit houdt in dat de tijd sneller gaat dan je eigenlijk denkt. Als je een moment hebt dat je zo gelukkig bent dat je helemaal niet meer aan de tijd denkt is er op dat moment niks belangrijkers dan jou geluksmoment, je gaat hier helemaal in op en vergeet alles om je heen.

 

Beweeg je zo snel als het licht dan staat de tijd stil.Deze theorie heeft me de afgelopen tijd erg bezig gehouden. Het enige echte natuurlijke licht op aarde is zonlicht. Ik heb op verschillende momenten van de dag foto’s genomen van de invloed van het zonlicht op de aarde. Dit levert spannende beelden op. De beelden roepen een soort eenzaamheid op. Maar ook een schoonheid. Door de beelden in een filmpje te plaatsen en ze heel snel achter elkaar af te spelen geef ik weer dat de tijd even snel gaat als het licht en dus de tijd even stil staat. Als je naar de film kijkt wordt je een beetje gek van de snelle  beelden en zie je geen details, het enige wat in elke foto opvalt is het zonlicht. Het licht dat even snel gaat als de tijd…

bottom of page