top of page
  • Foto van schrijverANNE NOOR

SALAR DE UYUNI


Salar de Uyuni - de Zoutvlaktes in Bolivia

Van veel mensen hadden we al gehoord dat deze tour een van de vetste dingen is die ze tijdens hun reis hadden gemaakt. Onze verwachting was dan ook hoog! En 3 dagen lang scheuren in een grote jeep met alleen maar mooie uitzichten met een hoogte van maar liefst 5000 m leek ons wel wat!

Wij gebruikten de Uyuni tour om van San Pedro de Atacama (Chili) naar Uyuni (Bolivia) te gaan. Maar naast de ‘dit was het tofst’ verhalen waren er ook veel horror verhalen. Verhalen over Boliviaanse chauffeurs die nog wel eens dronken achter het stuur schijnen te zitten waardoor er nog wel eens wat dodelijke ongelukken zijn geweest. Hulp kan niet snel ter plaatste komen omdat je zo in de middle of nowhere zit. Na wat navraag bij verschillende tour organisaties was het antwoord: wij kunnen geen garantie geven dat je een nuchtere chauffeur krijgt. Nou daar waren we dus mooi klaar mee.

Na lang zoeken vonden we uiteindelijk toch een goede organisatie met alleen maar goede reviews. Hier hadden we wel een goed gevoel bij dus we durfden het aan!

En ik ben zo blij dat we hebben gedaan! Al onze verwachtingen zijn helemaal waargemaakt! Wat een uitzichten, vooral zoveel verschil, gijzers, meren, niemandsland, lama's en op dag 3 natuurlijk de zoutvlaktes. Wat een onrealistische wereld! Het lijkt net alsof je alleen in het niets staat. Niet te beschrijven dus ik houd ook snel op!

En bovenal een chauffeur, Gabriël die zo verschikkelijk goed heeft gereden. Wat ik van de overige Boliviaanse bevolking niet kan zeggen. Je rijbewijs kan je hier namelijk gewoon kopen..
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page